maandag 29 december 2014

Speul'n

In het weekend voor Kerstmis draaide 3FM Serious Request op volle toeren op de Grote Markt van Haarlem - en daaromheen draaide een carrousel van acties om geld voor het goede doel in te zamelen. Eén daarvan was Serious Tango Request, een (bijna) 24-uurs evenement dat startte op de zaterdagmiddag om een etmaal later met een mooie opbrengst af te sluiten. Gedurende het evenement smaakten wij van Fotogroep Haarlem het genoegen deze gebeurtenis te mogen fotograferen - de resultaten daarvan zijn te bekijken op de FGH Google+ pagina.

Ik had het geluk om vanaf zeven uur op de zondagmorgen te fotograferen. In dat blok genoten we van het optreden van Kees Scholte (zie foto), een zanger die in het Nederlands vertaalde tangoliederen zong, onder begeleiding van pianiste Margreet Markerink.


Dansbewegingen bij beperkt kunstlicht stelt je voor de nodige uitdagingen, vooral als de weinige dansparen alle ruimte hebben om zich vrijelijk te bewegen. En voor je het weet is je tijd om en daarmee de tijd om te experimenteren hoe met deze situatie om te gaan. Tja, en als je dan het meer dan geslaagde improviseerwerk van je collega’s ziet dan spijt het je bijna dat je zo’n goede flitser hebt, die elke beweging genadeloos tot stilstand kan brengen, ongeacht waar het stelletje zich op dat moment ook mag bevinden.

Tot ik vanmiddag een begon te spelen met NIK Analog Efex Pro 2, een filterset die ik tot vandaag niet eerder aanraakte. En wat een plezier om daarmee de sfeer van donkere danscafés in het roerige Buenos Aires uit de twenties terug te halen.
  

En daarmee de verhalen en liederen van Kees Scholten weer tot leven brengend, met alle passie en spanning die daarbij hoort. En niet te vergeten de tango zelf, die met zoveel gevoel en plezier gedanst werd. Een bijzondere ervaring - en een kennismaking die smaakt naar meer.

Geen opmerkingen: